Lakinta Home

Lakberendezés, ahogy én csinálom. Szeretek csinálni dolgokat, átalakítani, megvarrni, kilyukasztani, lefesteni, levágni, kivágni, szegelni, fűrészelni. Kitalálni, megvalósítani, az alkotás csodája. Szeretek lakberendezőnek lenni. Praktikusan, földön járó emberként látom a dolgokat. Így aztán, ha lila, elvont ömlengéseket vársz a lakberendezés magasröptű tudományáról, rossz helyen jársz. Szerintem a lakberendezés a mindennapok része, vagyis annak kell lennie. Az oldalamon csak SAJÁT tartalmakat találsz! Nem vszek át tartalmakat engedély nélkül más oldalakról, és semmiképpen nem tüntetem fel úgy mintha én csináltam volna. Ha átveszek tartalmakat más oldalakról, akkor konkrét forrásmegjelöléssel teszem, a tulajdonos engedélyével.

A szerző

Takács Katinka

Lakberendező, burkolattervező

Kérdésed, észrevételed van?

Írj nekem emailt:

info@lakinta.hu

Kövess a Facebookon is!

Friss topikok

Apartmanok új ruhája

2012.12.19. 22:59 Takács Katinka

Történt, már vagy 2 évvel ezelőtt, hogy felkeresett egy szimpatikus fiatalember, András. Andrásnak van egy, nem is olyan kis panziója, Hajdúszoboszló egy frekventált környékén. Szerette volna a szobák egy részét felújítani, ehhez kért segítséget.

Az egyik kritikus pont egy olyan szoba volt, ami még garázsnak épült eredetileg, később lett szobává alakítva. Ennek megfelelően, egy viszonylag nagy belmagasságú hosszú, keskeny szoba volt. András úgy fogalmazott olyan, mint egy vonatvagon. Na, ezt a vonatvagonos feelinget kellett száműzni ebből a szobából.

Ez előtt nem dolgoztam még panzión, és érdekes lehetőségeket rejtett a dolog.

Miért?

Azért mert egy panzió szobáiban nem életvitel szerűen lakik az ember, csak néhány napig esetleg 1-2 hétig van ott. Ezért ami egy lakásban megengedhetetlen lenne funkcionális szempontból, az egy panzióban bevállalható.

Így készült el a garázsból apartmanná avanzsált szoba berendezése, ami mindenki kedvence lett, bátran mondhatom.

A két ágyat merőlegesen beforgattam, és kaptak egy 30 cm magas dobogót, faltól falig mind a két oldalán 2 lépcsőfokkal. Ezzel eltűnt az érzés, hogy egy nagyon magas szobában vagyunk. Az ágyakat tulajdonképpen fel se használtam, csak a matracok kerültek vissza a dobogóra. A dobogó mögött kapott helyet egy kis vállfás szekrény és egy kis asztalka egy puffal. A dobogó, vaskeret,OSB  lap és padlószőnyeg borítással készült, a szekrények, és a rejtett világítás tartó anyagai, a radiátortakarókkal együtt,  faváz gipszkarton borítással.

panzio2jo kicsi.jpg

Nagyon szeretem használni a gipszkarton építményeket. Kicsit talán véglegesnek tűnik, de olcsó, és testre szabható, bármilyen stílushoz hozzáilleszthető, könnyen felújítható. Hiszen elég egy új színű festés, egy különleges tapéta, és máris megújult az egész. Ha bútort akarsz cserélni, akkor azt nem úszod meg ennyiből.

Szóval a többi szobában is gipszkartonból csináltunk polcokat, szekrényeket, és a dobogó is annyira megtetszett, hogy egy másik szobába is azt raktunk ágyak helyett.

panzio3kicsi.jpg

Egy kevés díszburkolat is került a falakra, nagyon jó kis hangulatot kölcsönzött a helyiségeknek. A Fabrostone Cortona díszburkolatát használtuk. Ez egy beton alapú, kőutánzatú díszburkolat. Ezek általános jellemzője, hogy később ugyancsak átfesthetőek.

Az volt a cél, hogy a ház meglévő karakteres stílusához jól illeszkedő, komfortos és látványos szobabelsőket alakítsunk ki.  Nem mondom, hogy zökkenőmentesen ment a dolog, de a lakberendezés az már csak ilyen. Van, hogy menet közben kell valamit alakítani, kitalálni, módosítani, mert csak akkor derül ki valami váratlan dolog. A végére azért mondhatom, hogy összeállt a dolog. Az ügyfél is és a vendégek is elégedettek lettek a végeredménnyel. Az átépített szobák a legnépszerűbbek azóta is. Ekkor 3 szoba készült el, majd később még 2.

Az ügyféllel nagyon jó volt együtt dolgozni, voltak elképzelései, mégis nyitott volt az ötleteimre. Például a dobogós megoldást se sok mindenki vállalta volna be, de szerencsére nem bánta meg.

Az „utána „képeket, drága barátnőm Csontos Lea készítette. http://marcipanfoto.hu/

A szobákat ki is próbálhatod, a hajdúszoboszlói Aquacentum apartmanban http://aquacentrum.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://lakinta-home.blog.hu/api/trackback/id/tr154973845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása